Selamun aleykum dostlar 🌹
Annemin yaprak basımı ile ilgili birkaç hikaye paylaşmıştım çok ilgi gördü. Soru soran çok oldu. Özellikle “Yapraklar nasıl bu kadar sarı oluyor?” diye sorulmuş.
Annem yaprakları sıcak suya bastırıp üzerine de ağırlık koyuyor.
Bir gece bekledikten sonra yapraklar bu şekilde sararıyor. Fakat kaynar su değil güneş enerjisinden gelen sıcak suyu kullandı.
Sarı olması biraz da üzümün cinsi ile alakalı. Her üzümün yaprağı bu kadar sarı olmuyor. Annemin yaprakları pişirdikten sonra da kararmaz büyük ölçüde sarı olarak kalır.
Sararmış yaprakların özellikle sap kısımlarına bol kayatuzu döküp sarıyor ve o şekilde bidona sıkıca basıyor.
Bir de ona basarken araları yine biraz tuz atıyor. O kısmı videoya alıyorum sandım ama meğerse kaydetmemişim daha sonra yine hikayede paylaşırım inşallah.
Annem yaprağı ilk bastığı suyu, bidona bastıktan sonra tekrar yaprakların üzerine döküyor. O suya ayrıca tuz atmıyor.
Sormak istediğiniz bir husus olursa anneme sorup cevaplamaya çalışırım😊
Via Cahide sultan
Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
Comments