Bazlama - Resimli Yemek Tarifleri

Column Left

Takip Et

21 Nisan 2021 Çarşamba

Bazlama

Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar

TAM SAHURLUK KABARDIKÇA KABARAN İÇLİ BAZLAMA


Hamuru İçin


200 ml su b. kullandım.

Yarım pak. yaş maya

1 çor. kaş. şeker

1 su b. ılık süt

Yarım su b. su

Çeyrek su b. sıvıyağ

1 tatlı k. tuz

4 su b. + 1 çorba k. un (Elenmiş)


Aralarına Sürmek İçin


100 gr. tereyağ


İç Harç İçin


200-250 gr beyaz peynir

Yarım demet maydanoz












YAPILIŞI


Öncelikler ön maya yapmak için hamuru yoğuracagımız kabın içine maya, şeker, ılık su, ve 1 su bardağı unu alıp kaşıkla karıştıralım ve bir kapak kapatıp 10 dakika mayanın aktif olması için bir kenara alalım.

Sıvıyağ ve sütüde ilave edelim ve unu azar azar ekleyerek tahta kaşıkla elimizle toparlanarak kıvama gelene kadar karıştıralım. 

Kalan 1 su bardağına yakın unu elimizle yoğurarak ekleyelim. Hafiften elimize yapışan bir hamur olması önemli.

Kabımızın altına ve hamurun üzerine biraz un serpelim ve sıkıca streçleyip bir beze saralım sıcak bir yerde 40 dakika ve 1 saat arası mayalandıralım (Fırın 50 derecede ısıtıp daha sonra kapatıp fırında da mayalandırma yapabilirsiniz)

Mayalanan hamuru elimizi ıslatarak toparlayalım ve un serptiğimiz tezgaha alıp yuvarlayalım.

Hamuru önce 4 parçaya bölüp daha sonra her parçayı 3’e bölelim. Toplamda 12 beze hazırlayacağız. Bezeleri yaparken unla toparlayabilirsiniz.

Yuvarladığımız 12 bezenin üzerine oda sıcaklığına gelen 100 gr tereyağını paylaştıralım.

İlk bezeden başlayarak ve tereyağını yayarak bezeyi çay tabağı büyüklüğünde elimizle açalım. 2 bezeyi de aynı şekilde açıp 3 bezeyi üst üste koyup bir kenara alalım.

Diğer kalan 9 bezeyi de aynı şekilde yapalım. Yani toplamda 4 tane hazırlamış olacağız.

Hazırladığımız ilk 3’lü bezeyi elimizle pasta tabağı büyüklüğünde açalım ortasına peynirli harçtan koyup, kenarlarından toplayarak hamuru ortada kapatalım ve bir beze haline getirelim bir kenara alalım.

Kalan hamurları da aynı şekilde hazırlayalım ve üzerlerine bir bez örtüp 20-25 dakika mayalandıralım.

Mayalanan hamurları yine elimizle çok aşırı bastırmadan yavaş yavaş pasta tabağı büyüklüğünde açalım.

Kısık ateşte ısıttığımız yapışmaz tavada 3-4 kez çevirerek pişirelim.

minenin.mutfagindan Tarif için Teşekkür ederim

Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
Comments